Lys opp livet med riktig belysning
BelysningBolig

Lys opp livet med riktig belysning

God belysning løfter humøret og kan forandre både følelser og funksjon i hjemmet ditt.

Det er ikke uten grunn at Gud sa «bli lys» allerede på dag én. Belysning er nemlig essensielt i et funksjonelt hjem. Videre er det en viktig ingrediens når du skal dekorere hjemmet, og du bør derfor planlegge belysning grundig.

Tips til god belysning

Det er mange ting å tenke på når det gjelder belysning, og her er noen av våre beste tips: Hvert rom trenger mer enn én lyskilde. Noen lamper er stemningsskapende, andre skal lyse opp noe spesielt eller gi godt arbeidslys. På kjøkkenet, for eksempel, bør du tenke på godt arbeidslys over kjøkkenbenken. Samtidig bør lyset over spisestua være lunt og ha mulighet for å dempes. På badet er det vanlig å ha spotter eller en taklampe. Et varmt lys i tilknytning til speilet kan fjerne skygger under øynene og gi ansiktet mer glød. Dette er noe de fleste setter ekstra pris på tidlig om morgenen, og i første møte med sitt eget ansikt for dagen. Vegglamper gir større romfølelse og kan være et interiørelement i seg selv. De kan også lyse opp detaljer eller være gode å ha i en lesekrok. Prøv å balansere mellom praktisk og stemningsskapende belysning i alle rom. Husk at ulike lys dekker ulike behov.
I riktig lys, til riktig tid er alt ekstraordinært.
Aaron Rose

Ta med lyset ut i hagen

På samme måte som lys har ulik funksjon inne, gjelder dette også ute. Første bud er å ha god belysning der du beveger deg til og fra huset. Her kan du også bruke bevegelsessensor eller fotocelle for å lyse opp kun ved behov. Deretter står du fritt til å fremheve ulike soner i hagen din. Det kan være å lyse opp trær, rosebusker, en hageskulptur eller andre detaljer i hagen.

Og viktigst av alt er å ha god belysning ved sitteplassen, som innbyr til hygge utover lange, nydelige sommerkvelder. Lanterner og lyslenker er enkle å sette opp og skaper raskt en romantisk stemning.

Bonustips: En godt belyst hage er et vakkert skue fra innsiden av huset, med silhuetter og skyggespill som gir liv og utvider romfølelsen inne.

Ønsker du hjelp med belysning?

Vi hjelper deg gjerne med planlegging og installasjon av lys.