En terrassevarmer, også kaldt varmelampe,  er en varmeenhet som genererer varme, spesielt utviklet for utendørs bruk på terrasser og lignende områder. Den er vanligvis utformet som en stående enhet som kan plasseres på gulvet eller henges opp på en vegg eller tak.

Foto: Mill

Forskjellige typer terrassevarmere

Det finnes ulike typer terrassevarmere, med ulik varmekilde. Gassbaserte terrassevarmere bruker propan eller naturgass til å generere varme, mens elektriske terrassevarmere bruker strøm til å generere varme. Infrarøde terrassevarmere bruker infrarød stråling til å varme opp området rundt enheten. Infrarød varmeteknologi gjør det mulig for terrassevarmere til å kun varme det den treffer – akkurat som solen.

Foto: Mill

Vegghengt terrassevarmer

Disse terrassevarmerne er designet for å monteres på en vegg eller en vertikal overflate. De er vanligvis elektriske og krever en strømkilde. Fordelen med vegghengte terrassevarmere er at de tar opp minimalt med plass på uteplassen, og kan også fungere som en permanent installasjon hvis du ønsker det.

Frittstående terrassevarmer

Disse terrassevarmerne står på gulvet og er ofte designet som en slags stående søyle eller en bordplate med et varmeelement. De kan være elektriske eller drevet av propan og er enkle å flytte rundt på uteplassen etter behov. Fordelen med gulvstående terrassevarmere er at de er bærbare og kan brukes overalt på uteplassen.

Takhengt terrassevarmer

Som navnet antyder, er disse terrassevarmerne designet for å henge fra taket på en overbygning, markise eller pergola. De er ofte elektriske og krever installasjon av et takbeslag og en strømkilde. Fordelen med takhengte terrassevarmere er at de ikke tar opp plass på bakkenivå, noe som kan være nyttig hvis du har begrenset plass på uteplassen.

Fordeler med varme på terrassen

Terrassevarmere kan bidra til å forlenge utendørs sesongen og gi deg muligheten til å nyte uteplassen din selv når det er litt kjølig ute.

  1. Utvid bruken av uteplassen
    Med en terrassevarmer kan du utvide bruken av uteplassen din og nyte utendørs liv selv når temperaturen fortsatt er litt kjølig på våren, og når gradene kryper nedover i august.
  2. Skap en koselig atmosfære
    En terrassevarmer kan bidra til å skape en koselig atmosfære på terrassen. Varmen fra terrassevarmeren kan gi deg og gjestene dine en følelse av velvære og komfort som kan gjøre utendørs oppholdet enda mer hyggelig.

Terrassevarmere er vanligvis utformet for å være værbestandige og tåle regn, vind og andre utendørs forhold. Men husk alltid å lese spesifikasjonene for bruk på terrassevarmeren du velger.

 

Har du nok strøm?

Vi kan hjelpe deg med nye kurser eller utendørs stikkontakter om det ikke er lagt opp allerede.

Behov for terrassevarmer?

Vi kan hjelpe deg med elektriske terrassevarmere, fra norske kvalitetsleverandører.