Få økt livskvalitet med riktig oppvarming
VarmeBolig

Få økt livskvalitet med riktig oppvarming

Med riktig oppvarming i boligen kan du få ekstra hverdagsluksus og samtidig spare penger.

Familie på gulv - gulvvarme

Hverdagsluksus med gulvvarme

Det er mange gode grunner til å vurdere gulvvarme. Først og fremst gir det jevn temperatur og varmen er der du føler den – på beina.  Det opptar ikke noe plass i rommet, som betyr at du kan innrede helt uten å ta hensyn til varmekilder. I tillegg kan man legge gulvvarme under de fleste typer gulv, og det er lett å installere i både nybygg og ved oppussing.

Gulvvarme er også barnevennlig. Med et varmt gulv er det behagelig for den lille å krabbe rundt. Varme i gulv gir heller ikke fra seg lukt eller avgasser av noe slag. Og som en bonus: Du kan kvitte deg med panelovner og andre varmekilder barn ofte brenner seg på.

Alternativer innen gulvvarme

Vi tilbyr to typer gulvvarme – varmekabler og varmefolie. Hva du bør velge avhenger av bruksområde, behov og hva som er mulig i ditt hjem.
Barbeint på gulv - gulvvarme

Varmekabler støpes ned i underlaget, og er mest vanlig å bruke på bad og yttergang eller i hele huset ved nybygg. Det finnes forskjellige varmekabler med ulike egenskaper. Noen kan også benyttes utendørs.

Et enklere alternativ er å legge varmefolie. Varmefolie er tynne matter som kan legges direkte under tre- laminat- eller parkettgulv, noe som gir rask temperaturregulering. I løpet av en liten halvtime er temperaturen på ønsket nivå.

Når den kalde, fine tida kommer er det godt å ha nok varme inne. Fryse kan man heller gjøre ute.

Foto: Panasonic

Varmepumpe for både kjøling og varme

En varmepumpe er en investering du aldri vil angre på. Selv om du har andre varmekilder, kan du fortsatt ha stor fordel av en luft til luft varmepumpe. Den plasseres ofte høyt på veggen et sted hvor den kan spre varmen på en god måte til et størst mulig område.

Som en bonus kan varmepumpen brukes til kjøling om sommeren, noe som kan være helt fantastisk på de varmeste dagene. Har du hund eller katt hjemme, kan også varmepumpa sørge for komfortabel innetemperatur mens du er på jobb.

Tips: Skal du bygge nytt? Vurder en takmontert varmepumpe. På den måten er alle veggene frie og du får en tilnærmet «usynlig» varmekilde som kan spre varmen i alle retninger.

Smart panelovn

Foto: Mill

Panelovn

Når den kalde, fine tida kommer må man ha nok varme inne. Fryse kan man heller gjøre ute. Vinduene i boliger er ofte de største varmetyvene, og det er i hovedsak her kulda trekker inn. Ønsker du å supplere oppvarmingen med panelovner er derfor et godt tips å plassere disse under vinduer.

Varmestyring

I tillegg til å velge smarte varmekilder kan du gjøre ytterligere grep for å redusere energikostnadene. Automatisk nattsenking er en enkel måte som ofte kan stilles inn direkte på termostaten. I tillegg kan man eventuelt koble dette opp mot smarthusløsninger for enda flere muligheter.

Les mer om smarthusløsninger her.